Ένα σημαντικό στοιχείο στους αγώνες τένις είναι να μπορεί ο αθλητής να αντέξει σε μεγάλα “rally” με σταθερότητα, συνέπεια και βάθος. Χτυπόντας το μπαλάκι με βάθος θα εμποδίσει τον αντίπαλο να επιτεθεί εύκολα.

Το σημαντικότερο συστατικό του να παίζει κάποιος με σταθερό βάθος στα χτυπήματά του, είναι το δίνει ύψος στις μπαλιές του. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο (το οποίο είναι περισσότερο μια γραφική απεικόνιση του πως φαίνονται τα χτυπήματα με βάθος) αν μπορέσετε να δημιουργήσετε μια “γέφυρα” πάνω από το φιλέ, τότε όχι μόνο θα αποφύγετε το λάθος των χτυπημάτων πάνω στο φιλέ, αλλά και θα είναι πιο εύκολη η διεκδίκιση με αξιώσεις του ράλυ αυτού.

Το “Top spin” είναι ένας κύριος παράγοντας στο μοντέρνο τένις γιατί επιτρέπει στον αθλητή, παρόλο που δίνει ύψος στο χτύπημά του, να έχει αυτό δύναμη και ρυθμό. Επίσης το “top-spin” επιτρέπει στους παίχτες να παίζουν με ασφάλεια χτυπήματα ένα μέτρο πριν από τη βασική γραμμή, αφού το μπαλάκι κατά την αναπήδηση θα φύγει αρκετά πιο πίσω, κρατώντας τον αντίπαλο μακρυά από χτύπημα με καλές επιθετικές αξιώσεις.

Το DVD μας με την ονομασία Pro-Drills DVD παρέχει αρκετή βοήθεια και πληροφορίες πάνω σε αυτό το θέμα αλλά και πολλές ακόμη συμβουλές…

Dav id Sammel (μετάφραση)